"Bakonyi" süllõfilé - ahogy én gondolom :)
sponsored links
Tegnap fõzõszünetet tartottam, mert Középsõm ragadta magához a fakanalat :). Isteni levest fõzött hagyományosan Mama 2 kapirgálós falusi csirkéjének aprólékából (amit a mélyhûtõben talált), sok zöldséggel, csigatésztával. Második fogásnak pácolt csirkemell szeleteket sütött. 4 fél csirkemell filét szeletelt fel, bepácolta olajjal, hagymával, zúzott fokhagymával, karikára vágott zöldpaprikával, négyszín borssal, pici fûszerpaprikával, és sóval, amit utána hirtelen kisütött, (a végén a pácban található zöldségeket is megsütötte). Tejes-maragarinos-tejfölös krumplipürét csinált hozzá, amit egy leheletnyi fokhagyma granulátummal és frissen õrölt négyszínû borssal fûszerezett. Nagyon finom ebédet fõzött, és becsületére legyen mondva a romba döntött konyhát is rendbe tette ebéd után, úgyhogy csak így tovább Kisfiam :)!!
Ma visszavettem az uralmat a konyhában, halból készítettem ebédet, méghozzá a Legnagyobbikom által fogott hatalmas süllõ 10 szelet gyönyörû, hófehér filéjébõl, bakonyi süllõfilét, saját elgondolás szerint:). Ez szalonnás is, gombás is, paprikás is, tejfölös is, kicsit csikós tokányos is, de ami a lényeg: nagyon finom!! Még gombagyûlölõ Legkisebbikem is bõszen falta, persze arra nagyon ügyelt a szedésnél, hogy egy szál gomba nem sok, annyi ne kerüljön a tányérjára.
Hozzávalók: 15 dkg szalonna (erdélyi, 4 db kb. 1 cm vatag szelet, bõre nélkül kb. 2 mm vastag szeletkékre vágva), 1 fej ...